Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΘΕΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ



Υλικά
  • 500γρ αθερίνα
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
  • αλάτι
  • μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Πλένουμε την αθερίνα.
  2. Την αλατίζουμε.
  3. Την πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλευρώνουμε.
  4. Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.
  5. Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Ρίχνουμε  φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.
Μυστικά ακόμα
  • Τα 100γρ αθερίνα έχουν σχεδόν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο κι επίσης περιέχει  και πάρα πολύ φώσφορο.
  • Και κυρίως δεν χρειάζεται καθάρισμα.
  • Όταν το βγάζετε από το τηγάνι τοποθετείστε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.
  • Προσοχή το λάδι όταν τοποθετείτε την αθερίνα πρέπει να είναι πολύ καυτό!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου