Υλικά
- 500γρ αθερίνα
- λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
- αλάτι
- μισό λεμόνι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε την αθερίνα.
- Την αλατίζουμε.
- Την πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλευρώνουμε.
- Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.
- Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.
- Τα 100γρ αθερίνα έχουν σχεδόν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο κι επίσης περιέχει και πάρα πολύ φώσφορο.
- Και κυρίως δεν χρειάζεται καθάρισμα.
- Όταν το βγάζετε από το τηγάνι τοποθετείστε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.
- Προσοχή το λάδι όταν τοποθετείτε την αθερίνα πρέπει να είναι πολύ καυτό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου