Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια (2cm) το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χταπόδι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί.
  • Τέλος σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 'Έχουμε ζεστάνει νερό το οποίο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα - να φτάσει λίγο πιο πάνω από την μέση της κατσαρόλας.
  • Μαγειρεύουμε  σε κατσαρόλα για 1 ώρα προσέχοντας πάντα να υπάρχει αρκετό νερό.
  • Όταν γίνει το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Τα μακαρόνια τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που δίνουν οι οδηγίες της συσκευασίας, γιατί θα μείνουν μέσα στην ζεστή σάλτσα και θα βράσουν από μόνα τους.
  • Αν μείνει αρκετή σάλτσα θα απορροφηθεί από τα μακαρόνια κρυώνοντας.
ΜΥΣΤΙΚΑ
  • Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή με τυρί της αρεσκείας μας.
  • Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κοφτό μακαρονάκι.
  • Μπορεί το φαγητό να ψηθεί και στον φούρνο.
  •  Πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια τα μακαρόνια για να μην κολλήσουν.
  • Είναι και νηστήσιμο και πεντανόστιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου