ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια (2cm) το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χταπόδι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο όλα μαζί.
- Τέλος σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- 'Έχουμε ζεστάνει νερό το οποίο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα - να φτάσει λίγο πιο πάνω από την μέση της κατσαρόλας.
- Μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα για 1 ώρα προσέχοντας πάντα να υπάρχει αρκετό νερό.
- Όταν γίνει το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Τα μακαρόνια τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που δίνουν οι οδηγίες της συσκευασίας, γιατί θα μείνουν μέσα στην ζεστή σάλτσα και θα βράσουν από μόνα τους.
- Αν μείνει αρκετή σάλτσα θα απορροφηθεί από τα μακαρόνια κρυώνοντας.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή με τυρί της αρεσκείας μας.
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κοφτό μακαρονάκι.
- Μπορεί το φαγητό να ψηθεί και στον φούρνο.
- Πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια τα μακαρόνια για να μην κολλήσουν.
- Είναι και νηστήσιμο και πεντανόστιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου