Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αρνί τσιγαριαστό



Αρνί τσιγαριαστό
Σφακιανή συνταγή.




Συστατικά
  • 1 κιλό αρνί
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι - πιπέρι


Οδηγίες

  1. Πλένουμε το αρνί και το αλατίζουμε.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρέας - πιπέρι και το γυρνάμε αρκετές φορές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
  4. Σε χαμηλή θερμοκρασία θέλει περίπου 1 ώρα.
Μυστικά
  •  Είναι εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό.
  • Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και με κατσίκι, και με ζυγούρι και με κουνέλι.
  • Με αυτό τάιζαν οι Κουρήτες το Δία.
  • Στην Ανώπολη Σφακίων, μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι το σβήνουν με μισό "ρακοπότηρο" τσικουδιά. Μπορεί να σβηστεί και με κρασί.
  • Προσοχή θέλει καλό ανακάτεμα.
  • Μπορεί να φτιαχτεί και χωρίς κρεμμύδι. Το κρεμμύδι όταν το βάζετε πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένο.
  •  Επίσης όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ρίγανη και δάφνη.
  • Πρέπει να ψηθεί μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει το κρέας.
  • Είναι ωραίο με τις τηγανιτές πατάτες  με τριμμένο τυράκι, αλλά και με μακαρόνια.
  • Η συνταγή αυτή, επειδή έχει λίγα υλικά, απαιτεί πολύ καλή ποιότητα υλικών.
  • Μετά το τσιγάρισμα πολλοί ρίχνουν το χυμό ενός 1 λεμονιού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου