Σφακιανή συνταγή.
Συστατικά
- 1 κιλό αρνί
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- λίγο λάδι
- αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε το αρνί και το αλατίζουμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρέας - πιπέρι και το γυρνάμε αρκετές φορές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
- Σε χαμηλή θερμοκρασία θέλει περίπου 1 ώρα.
Μυστικά
- Είναι εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό.
- Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και με κατσίκι, και με ζυγούρι και με κουνέλι.
- Με αυτό τάιζαν οι Κουρήτες το Δία.
- Στην Ανώπολη Σφακίων, μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι το σβήνουν με μισό "ρακοπότηρο" τσικουδιά. Μπορεί να σβηστεί και με κρασί.
- Προσοχή θέλει καλό ανακάτεμα.
- Μπορεί να φτιαχτεί και χωρίς κρεμμύδι. Το κρεμμύδι όταν το βάζετε πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένο.
- Επίσης όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ρίγανη και δάφνη.
- Πρέπει να ψηθεί μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει το κρέας.
- Είναι ωραίο με τις τηγανιτές πατάτες με τριμμένο τυράκι, αλλά και με μακαρόνια.
- Η συνταγή αυτή, επειδή έχει λίγα υλικά, απαιτεί πολύ καλή ποιότητα υλικών.
- Μετά το τσιγάρισμα πολλοί ρίχνουν το χυμό ενός 1 λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου