Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΟΚΟΡΑΣ (ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ) ΚΕΡΚΥΡΑ


ΚΟΚΟΡΑΣ (ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ)
ΚΕΡΚΥΡΑ 


ΥΛΙΚΑ


1 χωριάτικος κόκορας 1 ½ κιλό
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα
½ κιλό μακαρόνια Νο 5
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  • Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

  • Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.

  • Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται και μαγειρεύετε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνει τρυφερός.

  • Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.

  • Όταν ο κόκορας γίνει τρυφερός τον βγάζετε , τον ακουμπάτε σε πιατέλα , συμπληρώνετε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα γυρίζετε 2-3 φορές να κοκκινίσουν.

  • Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάτε τον κόκορα. Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.


ΜΥΣΤΙΚΑ

Είναι η καλύτερη συνταγή της Κέρκυρας. Πεντανόστιμη και πραγματικά  αρωματική λόγω των μπαχαρικών και ιδιαίτερα της κανέλας. Γίνεται με κόκορα, αλλά και με μοσχάρι.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου