Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συνεργασία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Υγείας


Το πάντρεμα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα υγείας είναι η λύση…
Το κράτος πρέπει να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες και τακτικό έλεγχο της ποιότητας από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Πρέπει να διαθέτει άριστη υποδομή και ανταγωνιστικό περιβάλλον με αξιοκρατικά κριτήρια.
Στις μέρες μας ένας γιατρός είναι αδύνατον να παράγει έργο αφού έχει επιλεγεί με το σύστημα επετηρίδας και ο μισθός του εφ’ όρου ζωής δεν ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ. Και παρά την ισότητά μας απέναντι στον νόμο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι και όλοι ίσοι από πλευράς ταλέντου, δυναμισμού και φιλοδοξίας. Άρα το κράτος οφείλει να καλλιεργεί τις συνθήκες των καλύτερων και ταλαντούχων.
Με τον συνδυασμό κρατικής και δημόσιας παροχής Υγείας σε νόμιμο πλαίσιο και την δημιουργία ιδιωτικής πτέρυγας σε κρατικές κλινικές με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, ο μισθωτός γιατρός του Ε.Σ.Υ θα μπορεί να επιμορφώνεται και να ανταγωνίζεται, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να επιδίδεται με πάθος στην τέλεση του δέοντος και να συμπληρώνει το εισόδημά του χωρίς «φακελάκι». Ένα σύστημα παροχής bonus, ανάλογα με την απόδοση της κλινικής, είναι δυνατόν να διανέμεται στους εργαζόμενους διάφορων βαθμίδων, δίνοντας έτσι περισσότερα κίνητρα.
Με το πάντρεμα αυτό του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας ο ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσει να παρέχει υψηλές υπηρεσίες, αλλά και ο δημόσιος θα αναπτυχθεί και δεν θα παραμείνει παράνομα ιδιωτικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου