Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΛΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ…



 Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΛΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ…

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα FREESUNDAY στον Νίκο Παπαδημητρίου  η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μεταξύ των άλλων τάσσεται κατά του Μεσοπρόθεσμου. Όπως αναφέρει, το Μεσοπρόθεσμο είναι καταδικασμένο να αποτύχει, τόσο λόγω της υπέρμετρης στήριξής του σε έσοδα που δεν θα επιτευχθούν όσο και εξαιτίας της μακράς του διάρκειας. Ζητάει θυσίες χωρίς τα αποτελέσματα να είναι τα προσδοκώμενα.
Η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει ότι για τη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης της οικονομίας από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό χρειάζεται ένα πρόγραμμα περισσότερο φιλόδοξο, ρεαλιστικό και δίκαιο που θα μπορεί να αποτελέσει βάση εθνικής συνεννόησης και πολύ καλύτερης διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη. Η Δημοκρατική Συμμαχία δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση και η πρόταση θα παρουσιαστεί στη κοινωνία, ώστε συλλογικά να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Αν και η ίδια είχε υπερψηφίσει το Μνημόνιο 1, τονίζει ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό απέτυχε λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης. Απέτυχε γιατί εφαρμόστηκαν τα εύκολα για την κυβέρνηση και δεν μπόρεσαν τα μέλη της κυβέρνησης να βάλουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους πάνω από τα συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ότι οδηγούν την χώρα στην τραγωδία και τη χρεωκοπία. Μια παρέμβαση του κυρίου Καραμανλή, πιστεύει πως θα βοηθούσε, αφού ξέρει καλά την κατάσταση κι έχει την εμπειρία ως πρωθυπουργός, άρα η άποψή του θα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την χαρακτηρίζει «Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης» και ζητά εκλογές.
Τέλος, δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γιατί όπως αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία παίρνει τα μηνύματα της εποχής και δημιουργεί το καινούριο που όλοι αναζητούμε, γι’ αυτό όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται στο κίνημα. 

FREESUNDAY 19/6/2011 σελ. 16






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου